Image
Дентални услуги София

Smile Factory блог

Тук ще откриете полезна информация и новини свързани с денталните практики и орална хигиена
Image
Зъболекари София

Първото посещение при детски зъболекар

детски зъболекар София

Скъпи родители,

Бихме искали да Ви предоставим повече информация за едни от най-често задаваните въпроси, които получаваме от пациентите всеки ден. Ще започнем с въпроси свързани с посещение при дентален специалист.

  357 Hits

Какво е бруксизъм?

Какво е бруксизъм?

Бруксизмът лош навик или признак, че нещо се случва с нас?

Видове: 
Бруксизмът е парафункционална реакция на стискане на зъби, която представлява хоризонтално движение на долната челюст, поради напрегнати дъвкателни мускули. Бруксизмът се проявява главно нощем, като се чува специфичен звук на скърцане.

  325 Hits

Електронните цигари и въздействието им върху зъбите

e-cigarettes-and-their-impact-on-teeth

Всеки път, когато в Instagram видите някоя инфлуенсърка небрежно да рекламира различни "флашки" за пушене, вейпване не забравяйте, че този неприятен навик всъщност унищожава зъбите ви. Това е заключение на голямо изследване, което търси връзката между вредния навик и рисковете от развитието на кариеси. Но това изследване не е единственото.

  348 Hits

Внимавайте с използването на висококиселинни храни и напитки ежедневно

acidic foods

На водата с лимон се приписват множество ползи за здравето. Тя е популярно домашно средство за отслабване, детоксикация, тонизиране на организма и т.н. Може ли обаче тя да навреди на зъбите ни?Киселинните храни и напитки (напр. вода с лимон, различни фрешове, газирани напитки) могат да предизвикат ерозия на емайла.

  192 Hits