Image
Дентални услуги София

Smile Factory блог

Тук ще откриете полезна информация и новини свързани с денталните практики и орална хигиена
Image
Зъболекари София

Първото посещение при детски зъболекар

Скъпи родители,

Бихме искали да Ви предоставим повече информация за едни от най-често задаваните въпроси, които получаваме от пациентите всеки ден. Ще започнем с въпроси свързани с посещение при дентален специалист.

Continue reading
  48 Hits

Какво е бруксизъм?

Бруксизмът лош навик или признак, че нещо се случва с нас?

Видове: 
Бруксизмът е парафункционална реакция на стискане на зъби, която представлява хоризонтално движение на долната челюст, поради напрегнати дъвкателни мускули. Бруксизмът се проявява главно нощем, като се чува специфичен звук на скърцане.

Continue reading
  43 Hits

Електронните цигари и въздействието им върху зъбите

Всеки път, когато в Instagram видите някоя инфлуенсърка небрежно да рекламира различни "флашки" за пушене, вейпване не забравяйте, че този неприятен навик всъщност унищожава зъбите ви. Това е заключение на голямо изследване, което търси връзката между вредния навик и рисковете от развитието на кариеси. Но това изследване не е единственото.

Continue reading
  42 Hits

Внимавайте с използването на висококиселинни храни и напитки ежедневно

На водата с лимон се приписват множество ползи за здравето. Тя е популярно домашно средство за отслабване, детоксикация, тонизиране на организма и т.н. Може ли обаче тя да навреди на зъбите ни?Киселинните храни и напитки (напр. вода с лимон, различни фрешове, газирани напитки) могат да предизвикат ерозия на емайла.

Continue reading
  32 Hits